La jornada de presentació de la Fundació RIVUS durant el IV Congrés de l’Aigua a Catalunya es podrà seguir per ‘streaming’

A més, durant tot el matí es compartiran continguts i imatges de la sessió a les xarxes socials amb l’etiqueta #jornadaRIVUS


La presentació oficial de la Fundació RIVUS, que tindrà lloc el pròxim 20 d’octubre a l’Auditori CosmoCaixa, en el marc del IV Congrés de l’Aigua a Catalunya, dedicat a “Reptes a la gestió dels recursos hídrics davant l’emergència climàtica”, es podrà seguir també via streaming accedint a aquest enllaç https://www.youtube.com/watch?v=kZGEpEuuVug. “El nostre objectiu és donar a conèixer la nostra Fundació i aquesta jornada, emmarcada en el Congrés de l’Aigua, és una ocasió excepcional per fer-ho tant entre el públic assistent com aprofitant les oportunitats que ens ofereixen les noves tecnologies”, ha matisat Josep Monràs, president de la Fundació RIVUS.

A més, s’ha creat l’etiqueta #jornadaRIVUS que servirà per identificar i compartir per les xarxes socials, abans i durant tota la sessió, informació, continguts i imatges relatius a aquesta sessió.

La jornada començarà a les 9 hores amb el BLOC I: Presentació de la Fundació RIVUS, amb les intervencions de Josep Monràs, president de la Fundació, i d’Albert Solà, patró i gerent del Consorci Besòs Tordera, entitat impulsora de la Fundació, i amb l’estrena d’un vídeo sobre la Fundació.

Cap a les 9:20 hores s’iniciarà el BLOC II: R+D+I en el món de l’aigua, amb les ponències:
La R+D+I en el món de l’aigua: un ecosistema complex en marxa, a càrrec de Manel Poch, catedràtic de la Universitat de Girona (UdG) i membre del Consell Assessor de la Fundació RIVUS.

-Tast de projectes: la recerca aplicada a la innovació, amb Begoña Martínez, cap de Territori del Consorci Besòs Tordera.

Diagnòstic hidràulic del digestor anaerobi de Granollers mitjançant tècniques innovadores, amb Rosario Arnau Notari, tècnica d’I+D+i a FACSA.

-The Urban River Lab (URL): desenvolupant estratègies i tècniques per millorar els rius de demà, amb Eugènia Martí, investigadora del CSIC-Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB).

Bioindicadors al Besòs: on estem i a on hauríem d’arribar, amb Narcís Prat, catedràtic Emèrit d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB).

 –El seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera: un projecte col·laboratiu de recerca i conservació, amb Juli Mauri, cap de Sostenibilitat i de Fauna Local del Zoo de Barcelona.

Per últim, a les 12:25 hores s’iniciarà la taula rodona corresponent al darrer bloc, el BLOC III: Ètica i Medi Ambient. Es comptarà amb la presència d’Alba Cabañas, sòcia directora de Sustain Thinking; Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i Aida Vila, responsable de Projectes al Departament d’Integritat de Greenpeace Internacional. La periodista Míriam Viaplana, del portal Món Sostenible, serà l’encarregada de moderar el debat.

La jornada tindrà lloc a la Sala Beta del CosmoCaixa i es podrà seguir la retransmissió en directe a través del canal YouTube de la Fundació.

Articles Relacionats

Convocat el desè Premi de Treballs Acadèmics Sergi Mingote

Els estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius podran presentar els seus treballs fins al 30 de juny de 2025 La Fundació RIVUS ha obert la desena convocatòria del Premi de Treballs Acadèmics Sergi Mingote, que té per objectiu promoure i reconèixer la feina dels estudiants …