La Fundació RIVUS farà la seva presentació oficial en el marc del IV Congrés de l’Aigua a Catalunya, organitzat per l’ACAA al CosmoCaixa els dies 19 i 20 d’octubre

L’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) celebrarà el IV Congrés de l’Aigua a Catalunya, dedicat a “Reptes a la gestió dels recursos hídrics davant l’emergència climàtica”, els pròxims 19 i 20 d’octubre a l’Auditori CosmoCaixa (Barcelona). El programa del Congrés, que compta en total amb una quarantena de ponències, es durà a terme paral·lelament en dues sales (Plenari i Sala Beta).

Precisament a la Sala Beta i aprofitant aquest esdeveniment, que aplega una important representació de professionals i personalitats vinculades al món de l’aigua, la Fundació RIVUS durà a terme la seva presentació oficial el 20 d’octubre. La sessió, que començarà a les 9 i finalitzarà cap a les 13 hores, s’estructurarà en tres blocs temàtics. Durant el primer bloc, corresponent a “Presentació de la Fundació RIVUS”, Josep Monràs, president de l’entitat, i Albert Solà, membre del patronat, explicaran què és, què fa i quin són els objectius de la Fundació.

El segon bloc tractarà sobre “R+D+I en el món de l’aigua”, una de les línies d’actuació on la Fundació esmerça esforços, amb ponències a càrrec de Manel Poch, catedràtic de la Universitat de Girona (UdG) i membre del Consell Assessor de la Fundació RIVUS; Begoña Martínez, cap de Territori del Consorci Besòs Tordera; Rosario Arnau Notari, tècnica d’I+D+i a FACSA; Eugènia Martí, investigadora del CSIC-Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB); Narcís Prat, catedràtic Emèrit d’Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB), i Juli Mauri, cap de Sostenibilitat i de Fauna Local del Zoo de Barcelona.

Per últim, el tercer bloc estarà dedicat a “Ètica i Medi Ambient” amb una taula rodona que comptarà amb la presència d’Alba Cabañas, sòcia directora de Sustain Thinking; Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i Aida Vila, responsable de Projectes al Departament d’Integritat de Greenpeace Internacional. La periodista Míriam Viaplana, del portal Món Sostenible, serà l’encarregada de moderar el debat.

Seguidament, però en aquest cas a la Sala Plenari, la Fundació RIVUS durà a terme el lliurament del VI Premi de Treballs Acadèmics Sergi Mingote, durant el qual s’homenatjarà la figura de Mingote, impulsor d’aquests guardons i artífex i creador de la Fundació. Recordem que Sergi Mingote, president del Consorci Besòs Tordera entre 2011 i 2018 i dedicat darrerament a la seva faceta d’alpinista, va perdre la vida el passat 16 de gener en un fatal accident mentre intentava coronar el cim del K2.

Articles Relacionats

Convocat el desè Premi de Treballs Acadèmics Sergi Mingote

Els estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius podran presentar els seus treballs fins al 30 de juny de 2025 La Fundació RIVUS ha obert la desena convocatòria del Premi de Treballs Acadèmics Sergi Mingote, que té per objectiu promoure i reconèixer la feina dels estudiants …