La Fundació RIVUS convoca la VI edició dels Premis de Treballs Acadèmics, dedicats a la figura de Sergi Mingote

Un estudi sobre la llúdriga, una comparativa sobre l’aigua a diferents punts del Besòs i un treball sobre fàrmacs contaminants, guanyadors de la cinquena edició d’aquest certamen

La Fundació també ha lliurat ja els premis del Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”
corresponents al curs 2019-2020

Els Premis de Treballs Acadèmics estaran dedicats a partir d’ara a la figura de Sergi Mingote, qui fou el seu impulsor l’any 2016 -durant el seu mandat com a president del Consorci Besòs Tordera-, segons ha aprovat el Patronat de la Fundació RIVUS davant de la petició formulada pel mateix Consorci. Recordem que Mingote, dedicat des de 2018 a la seva faceta d’alpinista, perdia la vida el passat 16 de gener en un fatal accident mentre intentava coronar el K2.

Així, aquest certamen obre la seva sisena convocatòria sota la denominació Premis de Treballs Acadèmics Sergi Mingote. Els estudiants que hi vulguin participar poden presentar els seus treballs fins al 4 de juny. Les bases ja es poden consultar en aquest enllaç.

L’objectiu d’aquests premis és promoure i reconèixer els estudiants de cicles formatius i de batxillerat que fan recerca i anàlisi d’aspectes relacionats amb l’aigua i els entorns fluvials, preferentment de les conques del Besòs o de la Tordera.

Guanyadors de la V edició

“Fàrmacs contaminants”, de la Lucía Moraleda i de l’Estel·la Tomàs, que el curs passat van cursar segon de batxillerat a l’Institut Can Planas (Barberà del Vallès), ha estat un dels treballs de recerca guanyadors del V Premi de Treballs Acadèmics.

Dins aquesta mateixa categoria, també ha estat premiat ex-aequo el treball “La llúdriga ha tornat!”, d’en Jordi Granero, de l’IES Carles Vallbona (Granollers). 

Pel que fa a la categoria de Treballs de Curs, s’ha reconegut el treball “Comparativa de paràmetres fisicoquímics en diferents punts del riu Besòs”, realitzat durant el curs passat pels estudiants de cicle formatiu Irene Franco, Gerard Esquirol, Jessica Rodriguez i Ivan Rubio, de l’Institut Narcís Monturiol (Barcelona).

Cada treball ha estat guardonat amb un xec regal valorat en 250 euros per a la compra de material escolar, a més de rebre un diploma i una bossa amb obsequis. Els instituts i centres educatius dels alumnes guardonats han rebut el mateix premi que els seus alumnes.

Tot i que en aquesta ocasió no s’ha pogut celebrar el tradicional acte públic de lliurament, degut a la crisi sanitària del Coronavirus, s’han fet arribar tots els premis als centres educatius corresponents.

Lliurats els premis del Concurs de Dibuix

Per la seva banda, el passat 20 de novembre, es van donar a conèixer en un acte públic, emès a través del canal de YouTube de la Fundació RIVUS, els guanyadors del concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, corresponent també al curs 2019-2020 i dedicat a la libèl·lula.

Els primers premis van anar a parar a la Kiara Agnieszka, de l’Escola Vila Parietes (Parets del Vallès), dins la categoria Cicle Inicial; al Biel Gallardo, de l’Escola Pia (Granollers), dins Cicle Mitjà, i a l’Hèctor Caro, de l’Escola Joan Blanquer (Castellar del Vallès), d’entre les propostes de Cicle Superior. Podeu conèixer aquests i la resta de dibuixos premiats en el següent vídeo (disponible al canal de YouTube de la Fundació): Acte de lliurament dels Premis Descobreix el riu 2019-2020.

Durant aquest curs 2020-2021, els estudiants de primària que assisteixin a qualsevol de les activitats del programa educatiu “Descobreix el riu” podran participar novament en el Concurs de Dibuix, dedicat en aquesta cinquena edició al lliri groc. ked0 List T

Lucía Moraleda i l’Estel·la Tomàs, amb els seus tutors, a l’Institut Can Planas
Les tutores dels guanyadors del Treball de Curs de l’Insitut Narcís Monturiol amb els diplomes dels alumnes

Articles Relacionats