La Fundació ha dissenyat una exposició sobre “Les Aus” a les conques del Besòs i la Tordera

La Fundació RIVUS ha dissenyat una exposició itinerant dedicada als ocells, una de les línies de seguiment de l’Observatori RIVUS. La mostra està formada per tres plafons, on es poden conèixer les espècies més habituals que podem veure a les conques del Besòs i de la Tordera, on se n’han observat més de 300. A més, s’acompanya de quatre figures realitzades en resina i a escala real d’algunes de les espècies més emblemàtiques que hi trobem: blauet, bernat pescaire i una parella d’ànecs collverd (mascle i femella).

L’exposició mostra la rica diversitat d’ocells del nostre entorn, així com el seu paper bioindicador, posant en relleu aquelles espècies que aporten informació d’una bona qualitat dels rius.

Poden disposar d’aquesta exposició biblioteques, centres culturals i de natura, escoles, instituts i casals de gent gran, entre altres equipaments, dels municipis d’ambdues conques.

“Les Aus” -que s’ampliarà més endavant amb material audiovisual i un tríptic amb més informació sobre algunes d’aquestes espècies- també es troba disponible com a material complementari en algunes de les activitats del programa educatiu “Descobreix el riu”. De fet, ja ha visitat algunes escoles.

L’exposició ha estat coordinada des del Programa d’Educació Ambiental, Comunicació i Formació (PROECA) de l’Observatori RIVUS i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB (ICTA-UAB), dissenyada i impulsada per la Fundació RIVUS i compta amb el suport de la Fundació Barcelona Zoo i les empreses Grifols i Freudenberg.

L’any 2018, i sota iniciativa del Consorci Besòs Tordera, es va inaugurar “El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”, que ha visitat ja una trentena de municipis i que en aquests moments es troba en fase d’actualització i renovació, i pròximament estarà novament disponible.

Aquestes dues mostres, juntament amb “Els Peixos”, “Els Macroinvertebrats” i “Els Amfibis i els Rèptils Aquàtics”, en les quals està treballant actualment la Fundació, formaran part del conjunt d’exposicions “Biodiversitat a les conques del Besòs i de la Tordera: la riquesa biològica i el valor dels nostres rius”.

Per demanar més informació sobre aquestes exposicions i per fer reserves cal contactar amb rivus@fundaciorivus.cat.

L’objectiu de tots aquests materials és donar a conèixer entre la ciutadania els valors dels sistemes fluvials, per promoure la seva conservació i fomentar la participació.

Articles Relacionats