Jornada de neteja i natura al riu Besòs, diumenge 14 de maig, dins la campanya Let’s Clean Up Europe

L’activitat s’inclou dins el cicle de caminades ItineraRius i inclourà una visita guiada a l’EDAR Montornès del Vallès

El pròxim diumenge, 14 de maig, tindrà lloc la segona caminada dins el cicle ItineraRius, emmarcada en aquest cas dins la campanya Let’s Clean Up Europe, una iniciativa d’àmbit europeu que promou la millora i conservació dels espais naturals mitjançant accions de neteja. #ItinerariusLetsCleanUP tindrà lloc a la zona del riu Besòs compresa entre els municipis de Montornès del Vallès, Montmeló i Martorelles, zona inclosa des de l’any 2016 dins la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

L’activitat consisteix en la recollida de petites deixalles, com ara brics, plàstics, bosses, papers, etc. per part de la ciutadania. D’aquesta manera, es col·labora en el bon manteniment d’aquests espais naturals i s’incrementa la sensibilització i conscienciació envers l’entorn fluvial.

Els participants que així ho desitgin podran iniciar l’activitat a les 9:30 hores a la plaça de la Vila de Montmeló (vegeu punt aquí). Des d’allà, es repartirà el material necessari i es donaran les indicacions oportunes per dur a terme l’activitat, i es desplaçaran a peu fins al riu, on ja podran iniciar les tasques de recollida.

El segon punt d’inici de l’activitat tindrà lloc a les 10 hores, a l’espai que la Fundació RIVUS instal·larà al marge esquerre del riu Besòs, al terme municipal de Montornès del Vallès (vegeu punt aquí). En aquest punt s’instal·laran els contenidors de recollida, a més de l’avituallament per a tots els participants, tallers i materials divulgatius.

L’activitat es completarà amb una visita guiada opcional a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) Montornès del Vallès. El Consorci Besòs Tordera obrirà les portes d’aquesta instal·lació per explicar als assistents aquesta part del cicle integral de l’aigua.

Les inscripcions per prendre part de l’activitat ja es poden formalitzar en aquest enllaç.

#ItinerariusLetsCleanUP compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Martorelles, Montmeló i Montornès del Vallès; de les entitats Creu Roja, que organitzarà un taller amb conceptes de primers auxilis, i Montornès Animal, i amb el suport de Sorigué.

ItineraRius, impulsat pel Consorci Besòs Tordera i la Fundació RIVUS, neix amb l’objectiu d’acostar d’una manera respectuosa i conscient la ciutadania als rius de les conques del Besòs i de la Tordera, descobrint camins fluvials plens de patrimoni natural, hidràulic i històric, així com de biodiversitat, dotant així de valor afegit la part esportiva d’aquest tipus d’activitats.

Articles Relacionats